Spiros Kapnias and Ioannis Lagoudakis of HRP along with Giorgos Arvanitidis of Project Zeta in Pelion.

Οι Σπύρος Καπνιάς, Γιάννης Λαγουδάκης και Γιώργος Αρβανιτίδης (από αριστερά προς τα δεξιά) στο Σπίτι του Διαλόγου στη Ζαγορά του Πηλίου.

 

Η μάθηση δε συμβαίνει μόνο μπροστά σε οθόνες. Η μάθηση συμβαίνει και δίπλα στη φύση, σε ανοιχτό ορίζοντα, ανάμεσα σε ανθρώπους. Μάθηση σημαίνει συνεργασία, ηρεμία, περισυλλογή, εμπειρίες.

Η HRP με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το Project ζ – Σπίτι του Διαλόγου στο γραφικό Πήλιο.

To Project ζ – House of Dialogue είναι ένα νέο πολυδύναμο διεθνές κέντρο εκπαιδευτικών εργαστηρίων, συνεδριάσεων και πολιτισμού. Στεγάζεται σε ένα διατηρητέο πέτρινο αρχοντικό του 1905 στην ιστορική Ζαγορά. Προσφέρει εξαιρετικές υποδομές, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και τεχνογνωσία για την διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων, ημερίδων, συνεδριάσεων, εκθέσεων και μικρών συναυλιών.

Η τοποθεσία στις πλαγιές του Πηλίου με θέα το Αιγαίο σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που συμβάλει θετικά στην έμπνευση και στον διάλογο των συμμετεχόντων. Φιλοξενεί μικρές ομάδες που θέλουν να δουλέψουν απερίσπαστες ή πολύ μεγαλύτερες που επιθυμούν να συνδυάσουν την εμπειρία στην αίθουσα με τη χαρά των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους.

Δημοφιλή προγράμματα της HRP, όπως η Ανθεκτικότητα, η Συμπερίληψη και η Διαφορετικότητα, η Ομαδική Συνέργεια και Αποτελεσματική Επικοινωνία βρίσκουν τώρα τον ιδανικό χώρο υλοποίησης. Ενισχύονται με μαθησιακές ευκαιρίες, όπως πεζοπορία στο βουνό, επισκέψεις σε τοπικούς συνεταιρισμούς – πρότυπα επιχειρήσεων και σε βιβλιοθήκες με σπάνια χειρόγραφα.

Ο Σπύρος Καπνιάς, Managing Partner της HRP, δήλωσε για τη συνεργασία: “Στο Project ζ – Σπίτι του Διαλόγου στην Ζαγορά, βρήκαμε τον βέλτιστο συνδυασμό υποδομών, περιβάλλοντος και ανθρώπινης παρουσίας για την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ταλέντου που ο καθένας μας διαθέτει. Θα ακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις και ειδικά σεμινάρια από την HRP στον χώρο αυτό! Μας ταιριάζει και σας αξίζει αυτή η εμπειρία!”

Ioannis Lagoudakis of HRP during the training program that was hosted in "The House of Dialogue".

Πρόσφατα η HRP φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Project-Zeta σε ένα πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανθεκτικότητας και επικοινωνίας.

 

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, συνιδιοκτήτης του Project ζ και μακροχρόνιο υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, δήλωσε πως: “Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι η διδασκαλία τεχνικών δεξιοτήτων μπορεί να γίνει κοντά στους χώρους εργασίας χωρίς να απαιτείται απόσταση από την καθημερινότητα. Θέματα όμως, όπως η δημιουργία οράματος, η ανάπτυξη στρατηγικής, ο αναπροσδιορισμός εταιρικών μοντέλων, η αναθεώρηση εταιρικής κουλτούρας, η ενασχόληση με ζητήματα μετασχηματισμού, η ανάπτυξη δεξιοτήτων management και leadership απαιτούν μια βαθιά, συγκεντρωμένη, ουσιαστική, διαλογική προσέγγιση. Αυτό δεν είναι δυνατό κοντά στον τόπο εργασίας. Απαιτεί την αποσύνδεση και την επιβράδυνση από την καθημερινή επιχειρηματική πίεση, προκειμένου να μπορέσει κανείς να αφοσιωθεί στα ουσιώδη ζητήματα με σαφήνεια και διορατικότητα. Ως Project Zeta εστιάζουμε ακριβώς σε αυτόν τον στόχο. Εδώ οι συμμετέχοντες δε βρίσκουν μόνο μια μοναδική τοποθεσία, αλλά και σύγχρονες τεχνικές υποδομές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία με την HRP διότι οι συνέργειες των δύο εταιριών οδηγούν σε μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική εμπειρία και σε πιο παραγωγικές μορφές συνεργασίας για τους συμμετέχοντες”.

The view of the Aegean Sea from the House of Dialogue

Το Αιγαίο όπως φαίνεται από το “Σπίτι του Διαλόγου”.

 

Σε μία εποχή που οι περισσότεροι τομείς της ζωής μας επηρεάζονται από τον διαρκώς εντεινόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό και την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, η HRP φιλοδοξεί να θυμίσει τη σημασία της εμπειρίας και της ανθρώπινης διάδρασης στη διαδικασία της μάθησης. Η συνεργασία με το Project ζ – Σπίτι του Διαλόγου δίνει την ευκαιρία στην ομάδα της HRP, σε ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς, να προσφέρει ανεπανάληπτες εκπαιδευτικές εμπειρίες.

#management #leadership #resilience #inclusionanddiversity #teamsynergy #effectivecommunication #training #seminars #workshops #conferences #meetings #exhibitions #small concerts #educationalexperience #educationthroughadventure #educationalentertainment #zagora #pelion